Lia Martinali

Mens worden is een kunst zei Novalis.

 

Door voortdurende (zelf)studie, leer ik bepaalde betekenissen en waarden aan m'n werk toe te schrijven. Het is een uitnodiging voor de kunstbeschouwer om dit -te lezen- . De beleving is voor de kijker zelf. 

Ik definieer mijn werk niet zo gauw, het werk en de titel van het werk zegt genoeg.

 

Drie disciplines :

Eerst zijn er de voorstudies in de vorm van tekeningen en schilderingen,

in klein formaat .

Het uitwerken van de getekende ideeën wordt dan in twee soorten media vertaald :

In bijenwas-werken : met natuurlijke okergele bijenwas de tekeningen omzetten in beelden, als aandacht voor de (bedreigde) honingbijen.

Én het wordt verbeeldt in verschillende metalen.

De fascinatie voor  metalen is al zo oud als ik me kan herinneren.

Van een plaatje koper een driedimensionaal werk maken lijkt ambachtelijk en technisch, maar het heeft in mijn ogen tóch meer affiniteit met kunst.

Omdat het idee, de innerlijke gedachtegang en het aangaan met eigen interpretatie en schaduwaspecten, meer te maken heeft met het individuele denken,voelen en willen.

Dit geheel samenvoegen met een scheutje liefde en geduld erbij ,en ziedaar :

de wordende mens. . .

 

www.liamartinali.nl

 

Welkom in galerie, atelier en tuin !     Postelstraat 48, EschDe twee-jaarlijkse atelierroute 4deKunsten is een non-profitorganisatie die gedragen wordt door professionele en niet-professionele kunstenaars uit vier dorpen :

Biezenmortel, Haaren, Helvoirt en Esch.

Ze brengen hun eigen werk en soms dat van mede-kunstenaars onder de aandacht, door het atelier tijdens de atelierroute open te stellen voor publiek. 

 tel. 0411601705