Atelier van de Dingen

 Werkplaats voor verwonder(d)ingen.

 

‘Ik bewonder de wereld; de natuur en dat alles wat groeit zomaar ontstaat en weer gaat. Ik bewonder een mier, mijn handen (en die van jou), de zon, de maan, de sterren, boterhammen, een kus, de regen, mijn slaap en mijn wakker.

Ik bewonder mijn ogen en oren, mijn smaak, mijn reuk en mijn tast, die me laat voelen waar mijn grens met de rest van de wereld zit’.

(Toos Koopmans, Atelier van de Dingen)

 

Verwondering is wat mij stil laat staan en doet bewegen. Al vroeg wist ik dat tekenen, kijken vanuit aandacht en zoeken naar vertaling op papier iets was wat mij stil maakte van binnen.

Vanuit die stilte ontstaat het werk wat te zien is in het atelier.

In het Atelier van de Dingen werk ik aan Beeldende poëzie.  Om naar te kijken èn om te gebruiken ter inspiratie van je dag.

De materialen waarmee ik werk zijn vooral pen en inkt, keramiek en woorden. In mijn werk schep ik ruimte voor ontmoeting en verhalen uit de natuur.

Ik sta stil bij de ogenschijnlijke kleinheid van de dingen. Ik ben gefascineerd door de groei van een zaadje tot een boom, van een vrucht tot de pit en het begrip tijd. 

Ook ontmoeting speelt een belangrijke rol in mijn werk. Ik maak daarom naast mijn tekeningen ook gebruiksvoorwerpen omdat juist de handeling waartoe het werk je uitnodigt die ontmoeting tot stand brengt. Het werkt maakt je deelgenoot van een groter verhaal.  Een voorbeeld hiervan zijn de Herinner(d)ingen in de vorm van medaillons om dicht bij je te dragen, geluksvogelmokjes of bijv.

Het servies uit de serie poëzie- aan- tafel.

Ik droom van een plaats waar mensen de tijd nemen en krijgen om zich opnieuw te verwonderen.

Het werk , maar ook de locatie van het Atelier van de Dingen is daar een uiting van. Maak gerust een een wandeling in de wei en laat je verrassen.

Je bent van harte welkom.

Kerkstraat 5, Haaren

 

Voor meer informatie zie ook:

 www.facebook.com/werkplaatsvoorverwonderdingen/

www.instagram.com/ateliervandedingen/

 

www.ateliervandedingen.nlDe twee-jaarlijkse atelierroute 4deKunsten is een non-profitorganisatie die gedragen wordt door professionele en niet-professionele kunstenaars uit vier dorpen :

Biezenmortel, Haaren, Helvoirt en Esch.

Ze brengen hun eigen werk en soms dat van mede-kunstenaars onder de aandacht, door het atelier tijdens de atelierroute open te stellen voor publiek. 

 tel. 0411601705