Jet Donkers

Jet Donkers (Loosbroek, 1960)

ALLEEN OP ZONDAG OPEN ! 17 september 2017 van 11.00-17.00 uur exposeer ik mijn beelden (keramiek en powertex) en enkele bloemstukken in de theetuin op de Noenes.Broeksteeg 70, Haaren.

Ik klei al vele jaren. Na mijn creatieve opleiding begon ik met potten, dit werden later torso’s, primitieve (Afrikaanse) beelden en objecten. Ik glazuur niets, maar ga uit van de kleuren die de klei in zich heeft en combineer deze. Als het keramiek werkstuk af is, voeg ik vaak nog andere materialen toe zoals staal, roestig ijzer, messing en bambu. Soms kleur ik de kleibeelden met natuurlijke kleurstoffen uit de Provence.

Omdat ik graag met natuurlijke materialen werk, ben ik afgelopen jaar begonnen met bloemschik/bind workshops. Als ik de basis daarvan goed onder de knie heb, wil ik daarmee gaan experimenteren. En het mogelijk ook gaan combineren met klei en powertex.

 

www.donkersharmsen.nl

 

 De twee-jaarlijkse atelierroute 4deKunsten is een non-profitorganisatie die gedragen wordt door professionele en niet-professionele kunstenaars uit vier dorpen :

Biezenmortel, Haaren, Helvoirt en Esch.

Ze brengen hun eigen werk en soms dat van mede-kunstenaars onder de aandacht, door het atelier tijdens de atelierroute open te stellen voor publiek. 

 tel. 0411601705