Jet Donkers

 

´´Jarenlang volgde ik bij het LOI schrijfcursussen.

Twee jaren geleden waagde ik de grote stap om een boek te gaan schrijven. Het manuscript ligt inmiddels bij de vormgever/eindredacteur en gaat erna naar de uitgever. Naar verwachting wordt het boek begin 2020 uitgegeven.´´

 

 

De titel van het boek is

‘Met paardenkracht en blote handen’.

Aan de hand van de boerenmemoires van mijn eenennegentig jarige vader schetste ik een levend tijdsbeeld van de landbouw tussen 1930 en 1960. Ik ging daarin nog een stapje verder door een link te leggen van het boerenleven van weleer naar de kunst.   Museum De Wieger stelde werk uit hun collectie beschikbaar. Kunstenaar Peter van Oorschot en illustratrice Saskia van Oversteeg www.sasillustraties.nl maakten alle illustraties. Naast veel kunst komen er gedichten, spirituele- en literaire teksten in het boek voor.

 

Aan de hand van indringende memoires worden ook de oorlogsjaren beschreven. Het geloof komt aan bod, evenals de memoires van vader aan de legendarische huisarts en expressionist Hendrik Wiegersma.

 

 

´´Samen met mijn man Gé Harmsen heb ik afgelopen jaren drie fotoboeken gemaakt, die al een impressie van het definitieve boek geven. De fotoboeken liggen

7 en 8 september ter inzage bij

Koffie- en theeschenkerij De Noenes, Broeksteeg 70, Haaren.´´ 

 

www.donkersharmsen.nl

 

 De twee-jaarlijkse atelierroute 4deKunsten is een non-profitorganisatie die gedragen wordt door professionele en niet-professionele kunstenaars uit vier dorpen :

Biezenmortel, Haaren, Helvoirt en Esch.

Ze brengen hun eigen werk en soms dat van mede-kunstenaars onder de aandacht, door het atelier tijdens de atelierroute open te stellen voor publiek. 

 tel. 0411601705