Martine de Jong

 

´´ Voor mij zijn de natuur en het landschap

belangrijke inspiratiebronnen.

Van 2010 tot 2017 heb ik gewerkt met steen. Hakken, vijlen, schuren om zo de vorm uit de steen te bevrijden. Kijken wat er ontstaat en dan weer bijsturen.
In 2017 ben ik met klei gaan werken. Een heel ander materiaal dat ook een ander proces nodig heeft. Opbouwen in plaats van weghalen. Het glazuur geeft dan vervolgens het werk weer een andere dimensie.
De natuur als inspiratiebron vind je terug in de vormen en de decoraties van het keramiek. Vogels als thema keren vaak terug. Het landschap krijgt meestal abstract vorm.

 

Ik heb bijen houden als hobby. Daardoor leer je vooral goed kijken: wat doen ze, wat hebben ze nodig en hoe grijp ik daar op in. Het is een prachtig ‘vak’ om imker te zijn:

‘knecht en koning van het bijenvolk.’
Een logische combinatie met keramiek levert de honingpotjes op die ik maak.´´

Voor het thema ‘Lest best’ van de tentoonstelling heb ik series van voorwerpen uitgewerkt.
Kom kijken, ik ben benieuwd wat u ervan vindt.

Martine de Jong

 

Instagram: https://www.instagram.com/beebeeclay/

 

Wethouder de Bressersstraat 14

 

 De twee-jaarlijkse atelierroute 4deKunsten is een non-profitorganisatie die gedragen wordt door professionele en niet-professionele kunstenaars uit vier dorpen :

Biezenmortel, Haaren, Helvoirt en Esch.

Ze brengen hun eigen werk en soms dat van mede-kunstenaars onder de aandacht, door het atelier tijdens de atelierroute open te stellen voor publiek. 

 tel. 0411601705