Gert-Jan, Lia en Robert Coppens

 

Een creatieve familie. 

 

Vanuit haar natuurlijke nieuwsgierigheid naar hoe iets wordt gemaakt,

heeft Lia met allerlei beeldende technieken geëxperimenteerd.

Totdat ze het mozaïeken ontdekte. Dit bleek de vorm waarin zij haar voortdurende  stroom aan nieuwe ideeën  vorm kon geven.

Inspiratie vindt ze in de natuur om haar heen,  met een grote voorliefde voor de kleur rood, in al zijn schakeringen. Haar stijl wordt bepaald door haar karakter;  ingetogen en rustig. Van het een kwam het ander en later

is ze ook  gaan boetseren,  decoreren en schilderen.

Aangemoedigd door het enthousiasme van Lia begon Gert-Jan met het maken en bakken van tegels voor haar mozaïeken . De stap naar het werken met klei was hierdoor snel gezet.  Hij is een cursus pottenbakken gaan volgen en bleek hier talent voor te hebben. Ook het glazuren beheerst hij. Hij maakt mooie schalen, borden, vazen, olielampjes etc. Ook maakt hij keramieken  vogelhuisjes in leuke kleuren, ieder vogelhuisje is uniek.

Zoon Robert werkt graag met hout en maakt  perfect  sluitende vogelhuisjes, vlinderkasten,  voedertafels  etc. en dat in prachtige kleuren. Dat de  vogelhuisjes exact voldoen aan de juiste maten en een perfect vlieggat hebben,werd dit voorjaar weer bevestigd omdat er 4 bewoond waren door broedende pimpel- en koolmezen.

 

Gert-Jan, Lia en Robert Coppens,

 

Schoorstraat 10, Helvoirt. De twee-jaarlijkse atelierroute 4deKunsten is een non-profitorganisatie die gedragen wordt door professionele en niet-professionele kunstenaars uit vier dorpen :

Biezenmortel, Haaren, Helvoirt en Esch.

Ze brengen hun eigen werk en soms dat van mede-kunstenaars onder de aandacht, door het atelier tijdens de atelierroute open te stellen voor publiek. 

 tel. 0411601705