DOOR OMSTANDIGHEDEN GAAT DIT ATELIER HELAAS NIET OPEN ! ! !

Frans Wedemeijer

is 45 jaar geleden autodidactisch begonnen met een van de moeilijkste grafische technieken : de ets. De lijnets met daarbij aquatint,mezzotint en suikertint. Een ets is een diepdruktechniek.

Er wordt een tekening gemaakt op een zink of koperplaat die met grondvernis is afgedekt. De tekening wordt vervolgens ingebeten in zuur. En dan op vochtig papier, door de met de hand gedraaide etspers, afgedrukt.

In de loop der jaren zijn er nog veel meer materialen en druktechnieken gebruikt. Hij heeft zichzelf wegwijs gemaakt  in houtsnede, zeefdruk,litho, blinddruk, puzzeldruk,  mezzoprint en materiaaldruk. En heeft er veel boeken over gelezen.

Zijn grote inspiratiebron is het werk van de Rus Ivan Shishkin.

Onderwerpen die Frans het liefst op de plaat zet zijn landschappen met veel bomen. De prachtige licht en schaduwwerkingen zijn bepalend in zijn werk.

DOOR OMSTANDIGHEDEN GAAT DIT ATELIER HELAAS NIET OPEN !

 De twee-jaarlijkse atelierroute 4deKunsten is een non-profitorganisatie die gedragen wordt door professionele en niet-professionele kunstenaars uit vier dorpen :

Biezenmortel, Haaren, Helvoirt en Esch.

Ze brengen hun eigen werk en soms dat van mede-kunstenaars onder de aandacht, door het atelier tijdens de atelierroute open te stellen voor publiek. 

 tel. 0411601705