José Scheefhals

Toen ik, José Scheefhals, op mijn 68ste met pensioen ging, had ik niet kunnen denken dat ik mij zo enthousiast zou gaan bezig houden met een totaal nieuwe hobby: schilderen.

Vroeger heb ik veel met kleurpotloden gewerkt; geen kleurplaat was veilig voor mij. Je zou dus kunnen spreken van een verborgen talent dat nu pas wakker geschud is.

Het is de sfeer in ons groepje die je het vertrouwen geeft dat je meer kunt dan je zelf vaak denkt. De hulp van de andere leden heeft mij verder ontwikkeld en mij het lef gegeven om uiteenlopende schilderijen te maken.

Mijn ambitie ligt op het vlak van realistisch schilderen; in het gebruik van pastel vind je mijn liefde voor het kleurpotlood nog terug.

Kijk maar eens wat ik al gemaakt heb op de website van schilderscollectief “Passie” 

Op de dagen van de atelierroute kunt U ons vinden aan de Jonge van Zwijnsbergenstraat 11 te Helvoirt

 

http://schilderscolleciefpassie.wordpress.comDe twee-jaarlijkse atelierroute 4deKunsten is een non-profitorganisatie die gedragen wordt door professionele en niet-professionele kunstenaars uit vier dorpen :

Biezenmortel, Haaren, Helvoirt en Esch.

Ze brengen hun eigen werk en soms dat van mede-kunstenaars onder de aandacht, door het atelier tijdens de atelierroute open te stellen voor publiek. 

 tel. 0411601705